JOUW
veelgestelde vragen

Ben je nog opzoek naar meer informatie of kunnen we nog iets voor je verduidelijken? Wellicht helpt een van onderstaande veelgestelde vragen je op weg. Niet echt? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met het antwoord op je vraag en nemen je mee in ons enthousiasme.

Algemene vragen over JOUW Online Administratie

JOUW Online Administratie ontzorgt ondernemers door administraties uit handen te nemen, zodat zij meer tijd hebben om te doen waar zij blij van worden! Wij kunnen je administratie niet spannender maken, wel moderner, makkelijker en sneller.

Tijdens een eerste online gesprek zoeken we samen voor jou en jouw onderneming naar het best passende pakket. Je krijgt daarbij ook direct een persoonlijke boekhouder toegewezen, die altijd op de hoogte is van jouw situatie en waarbij je altijd terecht kunt met jouw vragen. Persoonlijke communicatie = key vinden wij namelijk. Als we een passend pakket gevonden hebben, hoef jij er enkel voor te zorgen dat de bonnen en facturen in jouw persoonlijke omgeving in de app of het portaal terechtkomen en wij doen de rest. De rest? We verwerken jouw administratie en zorgen ervoor dat al jouw belastingaangiften op tijd klaarstaan, zodat we deze samen door kunnen nemen. Zo zorgen wij er samen voor dat jouw administratie op en top is én blijft!

Wie zijn dan de gezichten achter JOUW Online Administratie? Samen zijn wij al jaren een gedreven team; Janco en Julian. Meer weten over ons

Het grootste voordeel van JOUW Online Administratie is dat jij meer tijd overhoudt om te doen waar jij blij van wordt! Daarnaast zijn er nog tal van voordelen te benoemen. Laten we starten met de volgende:

Een portaal en app voor jouw administratie:
Maak een foto van je bon, scan je factuur in en upload ze in de app via je mobiele telefoon of het portaal via jouw computer. Geen verloren stukken en te volle mappen meer. Dit allemaal gemakkelijk online, op dezelfde plaats.

24/7 inzicht en toegang tot jouw administratie:
Altijd en overal je gehele administratie bij de hand. In jouw gepersonaliseerde omgeving kun je 24/7 bonnen en facturen aanleveren, inzien en berichten achterlaten voor persoonlijke jouw boekhouder.

Jouw bank gekoppeld aan jouw persoonlijke omgeving:
Doordat jouw persoonlijke omgeving gekoppeld is aan jouw bank, ben je altijd bij met openstaande posten. Wordt er een factuur betaald via de bank? Jij ziet het direct terug in jouw omgeving.

Een compleet administratie archief:
Jouw geüploade facturen en bonnen van de afgelopen jaren op één plek. Zoek in jouw gepersonaliseerde omgeving de gewenste bonnen of facturen terug op ieder gewenst moment.

Compleet overzicht van jouw cijfers:
Behoefte aan een tussenstand van jouw week/maand/jaar? In jouw gepersonaliseerde omgeving open je met één druk op de knop een compleet overzicht van jouw cijfers.

Persoonlijke communicatie met JOUW boekhouder:
Samen hebben we inzicht in jouw gepersonaliseerde omgeving en de complete administratie. Is er iets niet duidelijk of kunnen wij je ergens mee helpen? Je kunt je vragen direct op dezelfde plaats stellen, aan jouw persoonlijke boekhouder.

Een deel van het verwerken van jouw administratie is geautomatiseerd door de slimme software die we gebruiken. Dit betekent dat de facturen en bonnen die jij upload in de voor jouw gepersonaliseerde omgeving herkent worden en direct de juiste plaats krijgen. Wij hoeven deze gegevens dus niet handmatig te verwerken, maar kunnen er gelijk mee aan de slag. Dit scheelt tijd en tijd = geld. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat we je sneller van dienst kunnen zijn en menselijke fouten beperkt worden. Dit alles zorgt voor een scherpe prijs waarvoor wij onze diensten graag aan je aanbieden.

Je zit bij ons niet vast aan een abonnement, maar betaalt per maand (SEPA Incasso). Dit betekent dat je de samenwerking ook per maand op kunt zeggen. Dit zouden we natuurlijk jammer vinden, maar hierdoor zit je niet een jaar of langer vast aan verplichtingen. Zeg je de samenwerking midden in een maand op, ontvang je van de gehele maand nog een factuur en worden er geen kosten in mindering gebracht voor de periode van de maand dat je geen gebruik meer maakt van de werkzaamheden. 

Ja, dat kan. Samen kijken we graag naar het best passende pakket voor jouw onderneming en situatie. Start je bijvoorbeeld in het midden van het jaar en is er verwerking van voorgaande maanden nodig, kunnen we dit met terugwerkende kracht realiseren. We bespreken graag alles in een persoonlijk gesprek om een passend pakket van werkzaamheden af te stemmen.

Wij staan graag voor je klaar en vinden persoonlijke communicatie belangrijk. Je kunt ons daarom dan ook op meerdere manieren bereiken:

Telefonisch – 073 645 00 01
Per mail – info@jouwonlineadministratie.nl
Of vul ons contactformulier in.

Ben je al klant bij JOUW Online Administratie en heb je een inhoudelijke vraag over jouw administratie? Je krijgt bij de start van onze samenwerking een persoonlijke boekhouder toegewezen, welke altijd op de hoogte is van jouw situatie en administratie. In jouw persoonlijke omgeving kun je rechtstreeks contact leggen met jouw boekhouder voor vragen en opmerkingen!

Je betaalt per maand voor de werkzaamheden van JOUW Online Administratie. Wanneer we een samenwerking aangaan, dien je ons toestemming te geven voor het incasseren van het maandbedrag middels een SEPA-incasso. Je ontvangt van ons altijd een factuur, waarna we vervolgens het bedrag incasseren.

We werken met slimme software om jouw administratieproces moderner, makkelijker en sneller te maken. Hiervoor maken we onder anderen gebruik van. Yuki, Fiscaal gemak en Minox.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een van onze pakketten of werkwijze? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Vragen over pakketten en diensten

In de basis bieden we drie pakketten aan; een pakket voor de kleine ondernemer, een pakket voor de eenmanszaak en ZZP’er en tot slot een pakket voor een V.O.F. en het MKB. Dit betekent niet dat we niet verder kijken dan onze neus lang is. Ben jij er niet zeker van welk pakket bij jouw onderneming past of sluiten jouw wensen en behoeften niet helemaal aan bij een van de basispakketten, dan gaan we hier graag met je over in gesprek. Plan gerust een vrijblijvend gesprek, zodat we samen een passend pakket voor je kunnen vinden.

We hechten veel waarde aan persoonlijke communicatie en om deze reden spreek je dan ook altijd met dezelfde, voor jou aangewezen boekhouder. Hij is altijd op de hoogte van jouw administratie en situatie. Naast het verwerken van jouw administratie, denken we ook graag mee over mogelijkheden en monitoren we continu onze samenwerking en het gekozen pakket. Mocht jij of wij signaleren dat je het eerder gekozen pakket aan het ontgroeien bent, gaan we daar graag samen over in gesprek om ervoor te zorgen dat het pakket ook altijd aansluit bij de groei die jouw onderneming doormaakt.

Wil jij graag overstappen van boekhouder, maar lijkt het je allemaal zo’n gedoe? Laat ons je dan maar snel uit die droom helpen. Maak online een afspraak en wij vertellen je hoe het makkelijker, moderner en sneller kan. Overtuigd? Dan nemen wij het ‘gedoe’ voor je uit handen. Je ontvangt van ons een brief die je kunt gebruiken voor het beëindigen van de samenwerking met je huidige boekhouder. Hiermee kunnen wij vervolgens alle nodige gegevens opvragen en de administratie voor je overnemen. Klinkt simpel toch? Is het ook.

Bij de drie pakketten wordt geen pakket voor een besloten vennootschap aangeboden. Dat wil echter niet zeggen, dat wij deze niet aan kunnen bieden! We kijken graag naar de mogelijkheden op maat voor je tijdens een persoonlijk gesprek. Maak gemakkelijk online een afspraak en samen gaan we op zoek naar de voor jou best passende werkzaamheden.

Wij staan graag met onze kennis en ons enthousiasme voor je klaar. Daarbij hechten we waarde aan laagdrempelige en transparante communicatie. Zijn er vragen over jouw administratie of heb je advies nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met jouw persoonlijke boekhouder. Dit kan gemakkelijk in dezelfde omgeving van jouw administratie in het portaal of in de app, maar we zijn ook telefonisch en per mail te bereiken. We denken graag met je mee en bij het signaleren van mogelijkheden, leggen we je deze graag voor. Ervoor zorgen dat jouw administratie top is én blijft, daar gaan we voor!

Werk je al met andere software dat tevens jouw facturatieprogramma is en wil je deze blijven gebruiken? Afhankelijk van de software die je gebruikt is het mogelijk om dit te koppelen aan onze software om ervoor te zorgen dat alles op één plek te vinden en gebruiken is. Of jouw software geschikt is om te koppelen aan onze software, kunnen we samen bekijken. Het voordeel van het koppelen van de software, is dat facturen die je verstuurt, direct opgenomen worden in de administratie. Het koppelen en gebruik maken van deze optie wordt gezien als een van onze overige diensten.

Ja, dat kunnen we zeker. Als je personeel in dienst hebt of DGA bent binnen je eigen onderneming helpen wij je ook graag bij het verzorgen van de salarisadministratie. Dit is een van onze overige diensten die buiten de pakketten valt, maar natuurlijk ook met een scherpe prijs.

We richten een geheel gepersonaliseerde omgeving voor jou en jouw administratie in. Je hebt toegang tot deze omgeving middels een app via je mobiele telefoon of opent het portaal via je computer. In deze omgeving zijn allerlei overzichten te zien waaronder; rapportages, actuele cijfers van je omzet en kosten en openstaande posten. Facturen en bonnetjes scan je in en upload je gemakkelijk in deze omgeving, zodat wij deze kunnen verwerken in jouw administratie. Zo zijn deze de komende jaren ook hier nog terug te vinden. Wij nemen de rest verder voor je uit handen en zorgen ervoor dat jouw aangiften op tijd klaar staan. Al deze ontwikkelingen zie jij direct in je omgeving verschijnen. Je hebt jouw administratie dus altijd bij de hand, 24/7 inzichtelijk en altijd up-to-date. Heb je vragen of opmerkingen? Deze laat je direct achter in dezelfde omgeving voor jouw persoonlijke boekhouder.

Overige vragen over jouw onderneming

Wil je de naam van jouw onderneming veranderen? Dit kun je doen via de Kamer van Koophandel. Houdt hiervoor je KvK-nummer bij de hand. Heb je een besloten vennootschap en wil je hiervan de naam wijzigen? Dat kan, maar dan moeten ook de statuten worden aangepast. Hiervoor kun je terecht bij de notaris.

Een btw-identificatienummer is een uniek nummer voor jouw onderneming. Je krijgt het nummer van de Belastingdienst als ze je zien als ‘ondernemer voor de btw’. Het btw-nummer gebruik je voor al je uitingen naar buiten. Bijvoorbeeld facturen en je website. Het is belangrijk om je btw-nummer goed te bewaren. Ben je het toch kwijt? Je kunt een kopie van de brief met het nummer aanvragen, via de Belastingtelefoon (0800-0543). Het duurt maximaal 2 weken voordat je het nummer ontvangt.

Wanneer je aangifte omzetbelasting ingediend moet worden, hangt af van het termijn waarop je aangifte doet. Hiervoor maken we onderscheid tussen onderstaande 2 opties.

Aangifte per kwartaal of per maand: je doet uiterlijk aangifte op de laatste dag van de maand die volgt op het kwartaal of de maand waarover je aangifte doet.

Aangifte per jaar: je doet aangifte vóór 1 april van het eerstvolgende jaar.

Je dient ieder jaar voor 1 mei aangifte inkomstenbelasting te doen. Doe je dit niet op tijd? Dan ontvang je een boete van de Belastingdienst. Wij houden natuurlijk nauwlettend mee in de gaten, dat jouw aangifte inkomstenbelasting op tijd ingediend wordt. Heb je om een of andere reden uitstel nodig? Wij kunnen uitstel van een jaar voor je aanvragen, zodat er meer ruimte is om jouw aangifte inkomstenbelasting in orde te maken.

Je kunt jouw rekeningnummer doorgeven in Mijn Belastingdienst via de  website van De Belastingdienst.

Hier log je in met je DigiD, kies je voor ‘Mijn gegevens – Mijn rekeningnummer doorgeven of wijzigen’ en vul je de vragen in.

Nee, het is niet verplicht om een zakelijke bankrekening te hebben, maar het is wel handig. Wij adviseren altijd om een zakelijk rekening te openen voor jouw onderneming. Deze staat dan namelijk op jouw bedrijfsnaam en dat straalt professionaliteit uit. Je ziet de naam van jouw onderneming op het afschrift en bij het online overboeken.

 

Daarnaast gaat jouw administratie veel sneller als je een zakelijke bankrekening hebt. We kunnen deze namelijk middels onze slimme software aan elkaar koppelen. We hoeven hiermee geen zakelijke- en privé uitgaven te scheiden en kunnen de administratie sneller verwerken én daarnaast fouten voorkomen.

Laten we beginnen met vertellen dat er bij een eenmanszaak of VOF (en bij de meeste BV’s) in de praktijk nauwelijks gevraagd wordt om een accountantsverklaring. Dit is een veelvoorkomend misverstand. Wij leggen je graag uit wanneer je een accountantsverklaring nodig hebt!

Voor een BV is een accountantsverklaring verplicht als jouw onderneming controleplichtig is. Verder is een accountantsverklaring alleen geldig voor ondernemers met:

 

– een omzet die hoger is dan €12.000.000

– een balanstotaal dat meer is dan €6.000.000

– meer dan 50 medewerkers in dienst

 

Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid dat jouw eenmanszaak of VOF aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, maar in de praktijk komt dit heel weinig voor. Voldoe je niet aan bovenstaande voorwaarden? Dan is voor jouw onderneming een accountantsverklaring dus niet nodig.

Je kunt van jouw eenmanszaak een besloten vennootschap (B.V.) maken, maar waarom zou je dit doen? Een aantal redenen zijn dat je aansprakelijkheid minder persoonlijk wordt, je meer fiscale voordelen hebt en risico’s spreidt. Het grote verschil tussen een eenmanszaak en een besloten vennootschap is dat je bij een besloten vennootschap niet meer als persoon opereert, maar als onderneming zelf.

 

Hoe je jouw eenmanszaak omzet naar een besloten vennootschap, kan op verschillende manieren. De keuze hangt van een aantal beslissingen af en wij denken hierover graag met je mee. Neem gerust contact op voor advies en wij helpen je verder.

Nog steeds een vraag?

Klik op de rechter knop en ga naar onze contact-pagina